Κλείσιμο

Νέο κρεσέντο Ερντογάν: Δεν θα παραμείνουμε θεατές σε όσα μας επιβάλλουν-Το σόου σε παντοπωλείο

Την πεποίθηση του ότι η Τουρκία αποτελεί μια χώρα αμυνόμενη» απέναντι σε όσα επιχειρούν να της επιβάλλουν, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του σε τούρκικο περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε δεν θα  διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας και πως «είμαστε ενάντια στο διπλό πρότυπο που προσπαθούν να μας επιβληθεί χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το διεθνές δίκαιο».

«Δεν θα προστατέψουμε τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο τώρα θα δεχθούμε χάρτες που δημιουργούμε στα γραφεία; Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που στήνεται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές;», αναρωτιέται ο Τούρκος πρόεδρος

«Φυσικά δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές , έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα της ακρίβειας στην Τουρκία και η... βόλτα του Ταγίπ Ερντογάν σε κοινωνικό παντοπωλείο 

Κι ενώ η γειτονική χώρα ταλαιπωρείται από το κύμα ακρίβειας σε πολλά προϊόντα και την άυξηση του πληθωρισμού ο Πρόεδρος Ερντογάν προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επισκεπτόμενος ένα κοινωνικό παντοπωλείο.

Όπως ανέφερε, εκεί είναι πιο φθηνά τα προϊόντα και καλεί να στηθούν άλλα χίλια τέτοια παντοπωλεία σε όλη την χώρα.

«Τα συγκεκριμένα συνεταιριστικά παντοπωλεία έχουν καλές τιμές κατάλληλες για το πορτοφόλι του λαού και έχουν καλή ποιότητα. 
Έχουμε δώσει εντολή στους στους αγροτικούς συνεταιρισμούς με γρήγορο ρυθμό να ανοίξουν σε όλη  την επικράτεια  της Τουρκία 1000  συνεταιριστικά μάρκετ έκτασης 500 τ.μ το κάθε ένα. 
Αυτά θα τα αυξήσουμε και στο λαό μας θα δίνουμε φθηνά και ποιοτικα προϊοντα.», δήλωσε μετά την επίσκεψη του ο Τούρκος Πρόεδρος

Ωστόσο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου «FOX HABER» τον... άδειασε: 
«Στο ίδιο μάρκετ έχουν άλλάξει οι τιμές σε δυο χρόνια. Όπως στο ελαιόλαδο. Στην επίσκεψη του Ερντογάν πριν δυο χρόνια το παρθένο ελαιόλαδο 5 λίτρων κόστιζε 99 λίρες.  Το ίδιο προϊόν σήμερα πωλείται 197 λίρες δηλαδή αυξήθηκε η τιμή του 100%! Πάλι στα ράφια που έκανε βόλτες ο Ερντογάν ας δουμε το μικρό γάλα των 200 ml. Πριν απο 2 χρόνια κόστιζε 1 λίρα σήμερα πωλείται έναντι 1.85 λίρες.  Δηλαδή με αύξηση 85%»

Ο πληθωρισμός έχει φτάσει επισήμως το 20% και ανεπίσημα στο 40%, με το οικονομικό πρόβλημα στην Τουρκία να μαίνεται.
 

Πηγή: skai.gr