Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, κάνοντας λόγο για «παράνομη μονομερή έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35» εκ μέρους των ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Μανώλης Κωστίδης, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν δήλωσε ότι… «περιμένουμε να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό. Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο ή κάποια απειλή ασφάλειας στο θέμα των F-35».  

«Tα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με διαβουλεύσεις. Όμως πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και προτεραιότητά μας είναι το εθνικό μας συμφέρον. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όμως αυτό δεν μας αφήνει δίχως εναλλακτικές λύσεις» σημείωσε δε. 

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο Καλίν διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν αποσύρεται από τη χώρα. «Στη Λιβύη βρισκόμαστε βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε το 2019. Ο βασικός λόγος της παρουσίας του στρατού μας είναι η παροχή εκπαίδευσης» υποστήριξε .

Γνωρίζουμε,  πρόσθεσε ο Καλίν, πως κάποιοι κύκλοι πιέζουν τους Λίβυους κυβερνήτες για να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις. «Όμως οι Λίβυοι έδειξαν ξεκάθαρα τη στάση τους και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας». 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις