Προκλητικός Ερντογάν: Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ.

«Εάν (Ελλάδα) θέλει να πληρώσει ένα τίμημα, αφήστε τους να έρθουν και να μας αντιμετωπίσουν. Εάν δεν έχουν το θάρρος για αυτό, θα πρέπει να ξεφεύγουν από το δρόμο μας».

Σε ξεκάθαρα πολεμικό τόνο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Μπιτλή,  εξαπέλυσε μεταξύ άλλων ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας πως “δεν παίρνει μαθήματα από το παρελθόν” και αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο στρατιωτικά».

Έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται»

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως “η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία.

«Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση» και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Δεν θα συμβιβαστούμε σε αυτά που είναι δικά μας... Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Πηγή: skai.gr