Προκλητική τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και πολεμικές απειλές

Σε νέα προκλητική ρητορική προχώρησε η Άγκυρα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ να κατηγορεί την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ισχυρίζεται πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα. Οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν.» 

Την σκυτάλη στην προκλητική προπαγάνδα πήρε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως είπε, «είναι απαράδεκτη η απώθηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και αναμένει από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους η στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου.»

Επεσήμανε, δε, πως «η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο! Ντροπή!»

Σύμφωνα με διαρροές από το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Σχοινάς «του δίνει δίκαιο στο θέμα των απωθήσεων και ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα και θα γίνουν πιο γρήγορα βήματα».

Ωστόσο, αυτό διαψεύδεται από τον κ. Σχοινά και ζητήθηκαν εξηγήσεις από την Τουρκία.

Παράλληλα, στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν AKP, το οποίο είχε κατηγορηθεί και από τον μαφιόζο Πεκέρ ότι του έδινε 10.000 δολάρια το μήνα, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά της Αθήνας. 

Ο Μετίν Κιουλούνκ δήλωσε: «Οι ξένοι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της Τουρκίας. Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία.»

Η Ελλάδα από την πλευρά της τονίζει ότι «δεν πείθει κανέναν η τουρκική προπαγάνδα» και πως είναι μια ρητορική που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

Πηγή: skai.gr