Πρόκληση Τατάρ από Αμμόχωστο: Ανοίξαμε παραλία για μπάνιο μετά 47 χρόνια – Τσελίκ: Γιατί τόσες αντιδράσεις;

Συντονισμένων προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα και τον «εκλεκτό» της αχυράνθρωπο Ερσίν Τατάρ, παρότι η Άγκυρα ομολόγησε ότι ξαφνιάστηκε από την ένταση των διεθνών αντιδράσεων.  

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης επισκέφθηκε παραλία της Αμμοχώστου μαζί με αξιωματικό γιατί ήταν στρατιωτική περιοχή, δηλώνοντας ότι «ανοίγει την παραλία που ήταν κλειστή για 47 χρόνια για τα μπάνια του λαού», ευχόμενος καλό Μπαϊράμι στους τουρκοκυπρίους.

Στην ομοβροντία των διεθνών αντιδράσεων για τα Βαρώσια αποπειράθηκε να απαντήσει από πλευράς του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης Ομερ Τσελίκ επιμένοντας ότι ο βορράς είναι «ανεξάρτητο κράτος». 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Τσελίκ σχολίασε ότι «δεν περίμενα τόσες αντιδράσεις. Διάβασα τις αντιδράσεις Βρετάνιας, ΗΠΑ, Ρωσίας, Ισραήλ πρέπει όμως να αναρωτηθούμε αυτοί αντιδρούν έτσι γιατί δεν υψώνουν τη φωνή τους για τα καταπατηθέντα δικαιώματα και συμφέροντα της ‘ΤΔΒΚ’; Περιμένουμε να επανεξετάσουν τις δηλώσεις τους και να τηρήσουν δίκαιη στάση σε δύο κράτη και σε δύο κοινότητες. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’ η οποία είναι ανεξάρτητο κράτος». 

Πηγή: skai.gr