«Προεκλογικός» ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι δηλώνει τώρα το Ιράν

«Προεκλογικό» χαρακτηρίζει το θάνατο του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι η Τεχεράνη. «Το ερώτημα είναι γιατί τόσο ο αλ Μπαγκντάντι όσο και ο Μπιν Λάντεν σκοτώνονται στο κατώφλι των αμερικανικών εκλογών» δήλωσε δηκτικά ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Βεϊζί. «Δολοφονούνται για να χρησιμοποιηθούν ως άσσος για τη νίκη των εκλογών» υποστήριξε το «δεξί χέρι» του Χασάν Ρουχανί. 

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανεξαρτήτως της χώρας που την καταπολεμά, είναι ένα πολύτιμο μέτρο» δήλωσε, προσθέτοντας, «όμως όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, το ISIS δημιουργήθηκε από τις ίδιες τις ΗΠΑ και η τρομοκρατική ομάδα προκάλεσε αναταραχές στην περιοχή με την υποστήριξη των ΗΠΑ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Αμερικανών» τόνισε.

«Είναι σίγουρο ότι η τρομοκρατία δεν θα ξεριζωθεί μέχρι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της να σταματήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή»  σημείωσε ο υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος.

«Όταν τα συμφέροντα των ΗΠΑ τέθηκαν σε κίνδυνο από την ISIS, οι Αμερικανοί σκότωσαν το κεφάλι της ομάδας μέσω ενός σύνθετου σχεδίου, αλλά αυτό δεν θα ξεριζώσει τη διαφθορά» σημείωσε ο Βεϊζί.
 

Πηγή: skai.gr