Δεν επιβεβαιώνει τον Τραμπ το Πεντάγωνο ότι ο Μπαγκντάντι έκλαιγε πριν πεθάνει

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «έκλαιγε και ούρλιαζε» λίγα λεπτά πριν τον θάνατό του, όπως μετέδωσε το NBC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο Μπαγκντάντι «κλαψούριζε, έκλαιγε και ούρλιαζε» λίγο πριν τέλος. Σύμφωνα με τον Τραμπ, ο τρομοκράτης «πέρασε τις τελευταίες στιγμές του σε παντελή φόβο, απόλυτο πανικό και τρόμο», καθώς ένας σκύλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τον κυνήγησε σε ένα τούνελ.

Διεθνή ΜΜΕ, έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια της περιγραφής Τραμπ, για τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη του ISIS.

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχαρακτηρίσει απόσπασμα του βίντεο που τραβήχτηκε από την αμερικανική επιδρομή στη κρησφύγετο το Μπαγκντάντι, κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS.

Στη θάλασσα η σορός του ηγέτη του ISIS

Η σορός του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ερρίφθη στη θάλασσα, μετά την αμερικανική επιδρομή εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο AFP, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταφή στη θάλασσα, που θυμίζει εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, σε μια επίθεση επίλεκτων μονάδων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

Τρεις αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν αποκάλυψαν πού πραγματοποιήθηκε η ταφή ούτε πόσο διήρκησε, επισήμαναν, ωστόσο, ότι ακολουθήθηκαν θρησκευτικά τελετουργικά. Δύο αξιωματούχοι ανέφεραν πως πιστεύουν ότι τα λείψανά του ερρίφθησαν στη θάλασσα από ένα αεροσκάφος.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ