Προειδοποίηση Μέρκελ: Να πάρουμε σοβαρά τον Πούτιν, δεν μπλοφάρει

Ομιλία της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Χέλμουτ Κολ»

Σαφές μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και όχι μόνο έστειλε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπλοφάρει στις δηλώσεις του και ότι οι ηγέτες της Δύσης θα πρέπει να τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Σε ομιλία της στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Χέλμουτ Κολ», η κυρία Μέρκελ τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος εκτροπής είναι πολύ μεγάλος: 

«Πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά τα λόγια του Πούτιν. Το να λαμβάνονται τα λόγια στα σοβαρά και να μην απορρίπτονται εξαρχής ως απλή μπλόφα, δεν συνιστά επ’ ουδενί ένδειξη αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά απόδειξη πολιτικής ευφυίας, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση περιθωρίου ελιγμών ή, τουλάχιστον, κάτι εξίσου σημαντικό, στη δημιουργία ενός νέου».

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ, λέγοντας ότι «θα έκανε σήμερα τα πάντα για να προστατέψει και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας και ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πώς θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: skai.gr