Κλείσιμο

Προειδοποίηση από Βρετανία να μη χτυπηθούν ιρανικά πολιτιστικά μνημεία

Του Θανάση Γκαβού

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ εξέφρασε την εναντίωση της βρετανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να χτυπηθούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράν, όπως απείλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ σε περίπτωση αντιποίνων από την Τεχεράνη για το θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις που αποτρέπουν την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς», παραπέμποντας στη σύμβαση της Χάγης του 1954.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ για την απειλή του και την επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού, τονίζοντας την «πολύ στενή» σχέση ασφαλείας με τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν ο Μπόρις Τζόνσον είναι πεπεισμένος ότι η αμερικανική επίθεση με drone κατά του Ιρανού στρατηγού ήταν νόμιμη, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Τα κράτη έχουν δικαίωμα να αναλάβουν δράση σαν αυτή ως αυτοάμυνα και οι ΗΠΑ ήταν σαφείς ότι ο Σουλεϊμανί συνωμοτούσε για επικείμενες επιθέσεις κατά Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού».

Πηγή: skai.gr