Πρίγκιπας Χάρι VS Daily Mail: Αιφνιδιαστικά στο ανώτατο δικαστήριο μαζί με τον Έλτον Τζον

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μηνύσει τον όμιλο Associated Newspapers, στον οποίο ανήκουν η Daily Mail, Mail on line και Sunday Mail, μαζί με τον  Έλτον Τζον, τον σύζυγό του τραγουδιστή Ντέιβιντ Φέρνις τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σέιντι Φροστ και τη βαρόνη Ντορίν Λόρενς


Πλήθος κόσμου και δεκάδες ρεπόρτερ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου όπου σήμερα εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Χάρι,  για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κηδεία της γιαγιάς του τον περασμένο Σεπτέμβριο και την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, Spare,  τον Ιανουάριο.

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον εμφανίστηκαν σήμερα αιφνιδιαστικά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, για τη δίκη του εκδότη της εφημερίδαςDaily Mail, που κατηγορείται από πολλές διασημότητες ότι επί χρόνια συνέλεγε πληροφορίες παγιδεύοντας τα τηλέφωνά τους και με άλλους, παράνομους τρόπους.

Έλτον Τζον

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της τετραήμερης ακρόασης και της παραμονής του στο Λονδίνο,  δεν αναμένεται ωστόσο να συναντηθεί με τον πατέρα του ή με τον αδελφό του, τον διάδοχο Ουίλιαμ, κατά την παραμονή του στο Λονδίνο.

Οι κατηγορίες

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μηνύσει τον όμιλο Associated Newspapers, στον οποίο ανήκουν η Daily Mail, Mail on line και Sunday Mail, μαζί με τον  Έλτον Τζον, τον σύζυγό του τραγουδιστή Ντέιβιντ Φέρνις τους ηθοποιούς Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σέιντι Φροστ και τη βαρόνη Ντορίν Λόρενς. 

Όλοι τους υποστηρίζουν ότι ήταν θύματα «πολλών παράνομων ενεργειών» εκ μέρους των εφημερίδων Daily Mail και Mail on Sunday. Μεταξύ άλλων, λένε ότι χάκερ έκλεβαν τα μηνύματα που λάμβαναν στα κινητά τηλέφωνά τους, ιδιωτικοί ντετέκτιβ απέκτησαν πρόσβαση, μέσω απάτης, στα ιατρικά αρχεία τους ενώ έγιναν και διαρρήξεις στις κατοικίες τους, σύμφωνα με αποσπάσματα των εγγράφων που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο οι δικηγόροι τους. Η δραστηριότητα αυτή συνεχιζόταν από το 1993 μέχρι το 2011 και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέχρι και το 2018. 

Ο πρίγκιπας έφτασε στο δικαστικό μέγαρο με ταξί, χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, μπήκε στην αίθουσα και κάθισε στο βάθος ενώ κατά διαστήματα κρατούσε σημειώσεις. 

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος ANL δηλώνει ότι αρνείται κατηγορηματικά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και, αν χρειαστεί, θα αγωνιστεί για να τις καταρρίψει. Βασικός στόχος του είναι να απορριφθεί το κατηγορητήριο. Θεωρεί ότι πρόκειται για μια «ενορχηστρωμένη προσπάθεια να συρθούν οι εφημερίδες του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών για άρθρα που χρονολογούνται πριν από 30 χρόνια».

Ο βρετανικός Τύπος συγκλονίστηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνταν συνεργάτες του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Χάρι. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις το 2011, όταν η ταμπλόιντ News of the World παρακολουθούσε τον τηλεφωνητή της Μίλι Ντόουλερ, μιας αγνοούμενης φοιτήτριας η οποία τελικά βρέθηκε νεκρή. Οι αποκαλύψεις οδήγησαν στο κλείσιμο της ταμπλόιντ, η οποία αναγκάστηκε να αποζημιώσει την οικογένεια της Ντόουλερ με το ποσό των δύο εκατομμυρίων λιρών.

Πολλοί διάσημοι έχουν στραφεί στη δικαιοσύνη εναντίον βρετανικών ταμπλόιντ επειδή παρακολουθούνταν αλλά είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ο εκδότης της Daily Mail.

Πηγή: skai.gr