Πούτιν προς Σι Τζινπίνγκ: Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τα μεγαλύτερα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας 

Η Μόσχα και το Πεκίνο θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων, διαβεβαίωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη την Παρασκευή τον Σι Τζινπίνγκ για την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επισημαίνοντας Ρωσία και Κίνα θα συνεργαστούν «στενότερα» στα παγκόσμια ζητήματα, στη σκιά των φόβων των ΗΠΑ για εξοπλισμό της Μόσχας από το Πεκίνο.

Το μήνυμα του Πούτιν που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου αναφέρει: «Η απόφαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αποτελεί αναγνώριση των υπηρεσιών σας ως αρχηγού κράτους και της ευρείας υποστήριξης για την πορεία που ακολουθείτε για να εξασφαλίσετε την περαιτέρω κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κίνας και να προστατέψετε τα συμφέροντα του έθνους στη διεθνή σκηνή».

Η Μόσχα και το Πεκίνο θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε την κοινή μας εργασία για να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα της περιφερειακής και παγκόσμιας ατζέντας», είπε ο Πούτιν στο μήνυμά του.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και ο Σι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς. «Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την προσωπική σας συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών μας. Είμαι βέβαιος ότι συνεργαζόμενοι θα εξασφαλίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της γόνιμης ρωσοκινεζικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς», υπογράμμισε.

Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Κινέζο ομόλογό του συνεχή επιτυχία στα κρατικά του καθήκοντα προς όφελος του φιλικού κινεζικού έθνους καθώς και καλή υγεία και ευημερία.

Ο Σι Τζινπίνγκ, 69 ετών, επανεξελέγη ομόφωνα στην προεδρία της Κίνας για —άνευ προηγουμένου— τρίτη συναπτή θητεία, διάρκειας πέντε ετών, με ψηφοφορία στο κινεζικό κοινοβούλιο.

Πηγή: skai.gr