Πούτιν: «Έρχεται νέα εποχή και ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία»

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, το μοντέλο της απόλυτης κυριαρχίας από το λεγόμενο «χρυσό δισεκατομμύριο» (πληθυσμός ΗΠΑ και ΕΕ) είναι άδικο.

«Έρχεται νέα εποχή και ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία» υποστήριξε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παρευρέθηκε στην ολομέλεια του φόρουμ «Ισχυρές ιδέες για μια νέα εποχή».

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, το μοντέλο της απόλυτης κυριαρχίας από το λεγόμενο «χρυσό δισεκατομμύριο» (πληθυσμός ΗΠΑ και ΕΕ) είναι άδικο. «Γιατί αυτό το χρυσό δισεκατομμύριο, που είναι μόνο ένα μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, να κυριαρχεί σε όλους τους άλλους και να επιβάλλει τους κανόνες συμπεριφοράς του που βασίζονται στην ψευδαίσθηση της εξαιρετικότητας;» διερωτήθηκε. 

«Ανεξάρτητα από το πόσο η Δύση και η υπερεθνική ελίτ προσπαθούν να διατηρήσουν την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, μια νέα εποχή και ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία έρχεται. Μόνο τα πραγματικά κυρίαρχα κράτη είναι σε θέση να εξασφαλίσουν υψηλή δυναμική ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. 

«Η κυριαρχία αφορά την ελευθερία της εθνικής ανάπτυξης, και κατά συνέπεια, την ανάπτυξη κάθε ατόμου. Πρόκειται για την τεχνολογική, πολιτιστική, πνευματική και εκπαιδευτική φερεγγυότητα ενός κράτους – αυτό είναι» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι (διανοητικά) ασταθής, ή σε κακή υγεία, δήλωσε στο μεταξύ ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ενώ μέσω έντονης φημολογίας στα ΜΜΕ ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος κλείνει τα 70 φέτος, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, πιθανώς και καρκίνο. 

Όμως ο Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, αστειευόμενος μάλιστα ότι φαίνεται «υπερβολικά υγιής». 

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του Προέδρου Πούτιν αλλά εξ όσων γνωρίζουμε είναι εντελώς υπερβολικά υγιής», δήλωσε χαρακτηριστικά χαριτολογώντας ο Μπερνς στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο. 

Πηγή: skai.gr