Κλείσιμο

Πούτιν: Δημιουργήσαμε με τα χέρια μας το Σιδηρούν Παραπέτασμα, δεν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος

Ο Πούτιν λέει ότι κανένα σιδηρούν παραπέτασμα δεν θα "κλείσει" τη ρωσική οικονομία. 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε την Πέμπτη ότι κανένα Σιδηρούν Παραπέτασμα δεν θα πέσει στη ρωσική οικονομία, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση, επειδή η Μόσχα δεν θα απομακρυνθεί από τον κόσμο όπως έκανε η Σοβιετική Ένωση.
.
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Δύση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία οδήγησαν τη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικών πόρων στον κόσμο, στη μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση μετά την κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 τονίζει το Reuters.

Ερωτηθείς για πιθανές συμφωνίες με εταίρους όπως η Κίνα και η Ινδία εν μέσω του «κλεισίματος» της ρωσικής οικονομίας, ο Πούτιν, μιλώντας ενόψει του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την επόμενη εβδομάδα, διαβεβαίωσε ότι η οικονομία της Ρωσίας θα παραμείνει ανοιχτή.

«Δεν θα έχουμε κλειστή οικονομία, δεν είχαμε και δεν θα έχουμε», είπε ο Πούτιν σε νέους επιχειρηματίες σε τηλεδιάσκεψη.

«Δεν είχαμε κλειστή οικονομία - ή μάλλον είχαμε στη σοβιετική εποχή, όταν αποκόψαμε τους εαυτούς μας, δημιουργήσαμε το λεγόμενο Σιδηρούν Παραπέτασμα, το δημιουργήσαμε με τα χέρια μας. Δεν θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος - την οικονομία μας θα είναι ανοιχτό».
 

Πηγή: skai.gr