Τα διεθνή ΜΜΕ για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα - «Αποχωρεί μετά την βαριά ήττα στις εκλογές»

Τον γύρο των διεθνή ΜΜΕ κάνει η είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή έρχεται με την συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή.

BBC

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας λέει ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής» αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC και σχολιάζει μεταξύ άλλων «Ο 48χρονος σήμερα κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2015-19 και ήταν ο νεότερος ηγέτης της χώρας εδώ και 150 χρόνια. Ανέβηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ για να ξεπεράσει τη μαζική κρίση χρέους της Ελλάδας. Αλλά αρνήθηκε αυτές τις δεσμεύσεις αμέσως μετά, και πολλοί Έλληνες τον θυμούνται ως πολιτικό που παραλίγο να διώξει τη χώρα από την ευρωζώνη».

Τσίπρας

Reuters

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Reuters. 

ΣΥΡΙΖΑ

Bloomberg

Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετέδωσε και το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας ότι ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (21 Μαΐου).

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας κινώντας άμεσα τις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», όπως δήλωσε .

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας. Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Τσίπρας

El pais

Η ισπανική El pais αναφέρεται επίσης στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή του από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή , στις οποίες η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία» σχολιάζει η ισπανική ιστοσελίδα.

Τσίπρας

Le Monde

«Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τον αρχηγό του αριστερού κόμματος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μετά τη συντριπτική ήττα στις κάλπες» σχολιάζει η γαλλική Le Monde και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «για πολλούς Έλληνες, ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που παραλίγο να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και που αρνήθηκε τον όρκο να καταργήσει τη λιτότητα για να υπογράψει πιο επώδυνους όρους διάσωσης»

Τσίπρας

Πηγή: skai.gr