Κλείσιμο

Πώς ενημερώθηκε ο Κάρολος ότι πεθαίνει η βασίλισσα - «Ξαφνικά σιώπησαν όλοι» 

Ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονταν στο Dumfries House ένα μέλος του προσωπικού ήρθε τρέχοντας στο δωμάτιο για να τους ενημερώσει για ένα «επείγον τηλεφώνημα». 

Το τι ακριβώς συνέβη σε ιδιωτικό επίπεδο όταν ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε ότι πεθαίνει η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, αποκάλυψε ο βασιλικός συντάκτης του Newsweek, Τζακ Ρόιστον, σε εκπομπή του True Royalty TV. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τα οποία αναδημοσιεύει η Sun, ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονταν στο Dumfries House, μαζί με την κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και δημοσιογράφο Jenna Bush Hager, η οποία θα ηχογραφούσε μία συνέντευξη με την νυν βασιλική σύζυγο. 

Ξαφνικά ένα μέλος του προσωπικού ήρθε τρέχοντας στο δωμάτιο για να τους ενημερώσει για ένα «επείγον τηλεφώνημα». Ακούστηκαν τρέξιμο και γρήγορα βήματα στο διάδρομο. Ο πρίγκιπας Καρολος σήκωσε το ακουστικό και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του. 

Αμέσως μετά  «ακολούθησε σιωπή και ζητήθηκε από όλους να είναι σιωπηλοί» σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Λίγα λεπτά αργότερα  ο Κάρολος και η Καμίλα μπήκαν στο ελικόπτερο και έφυγαν εσπευσμένα για το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία. 

Η ενημέρωση του πρίγκιπα Κάρολου έγινε στις 12:30 το μεσημέρι και τέσσερα λεπτά αργότερα δημοσιοποιήθηκε η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου εκφραζόταν «η ανησυχία των γιατρών για την εξέλιξη της υγείας της Ελισάβετ». 

Όλα τα στενή μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν στο Μπαλμόραλ αλλά μόνο ο Κάρολος μαζί με την πριγκίπισσα Άννα  πρόλαβαν να δουν για τελευταία φορά ζωντανή την βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: skai.gr