Κλείσιμο

«Πόρτα» Ερντογάν σε Πενς - Πομπέο: Θα μιλήσω μόνο με τον Τραμπ

«Δεν πρόκειται να τους μιλήσω, θα μιλήσουν με τους ομολόγους τους. Όταν έρθει εδώ ο Τραμπ θα συζητήσουμε», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στο Sky News, λίγο πριν την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Οι δυο Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν στην Τουρκία επιδιώκοντας συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Η αντιπροεδρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο Πενς θα ταξιδέψει στην Άγκυρα ως επικεφαλής κλιμακίου υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν και ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι.

Χθες ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία.

«Μας πιέζουν να σταματήσουμε την επιχείρηση. Ανακοινώνουν κυρώσεις. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Δεν μας ανησυχούν κανενός είδους κυρώσεις», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος από το Αζερμπαϊτζάν.

Η άρνηση του Ερντογάν να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία δεν άλλαξε τα σχέδια του Πενς.

«Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος.

 

Πηγή: skai.gr