Ίχνη αλλαγής σχεδίων και οπισθοχώρησης για την κατάληψη του Μανμπίτζ και του Κομπάνι έδειξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι επιμένει ότι δε θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία στη Βόρεια Συρία.

«Για μένα δεν είναι αρνητική εξέλιξη να μπουν οι δυνάμεις του καθεστώτος (Aσαντ) στο Μανμπίτζ. Αφού στην πραγματικότητα είναι δικά τους εδάφη. Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι να φύγουν από εκεί οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Εγώ είπα στον Πούτιν αν εσείς θα απομακρύνετε τους τρομοκράτες τότε εσείς να κάνετε όλη την επιχείρηση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη Συρία Μανώλης Κωστίδης.

«Για το Κομπάνι ο Τραμπ μού είπε ‘μην το χτυπήσετε᾽. Του είπαμε απλά το έχουμε περικυκλώσει. Δεν ενδιαφερόμαστε σοβαρά για το κέντρο του Κομπάνι» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζαν.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε για άλλη μια φορά την ΕΕ λόγω των αντιδράσεων στις επιχειρήσεις στη Συρία.

«Τους ενόχλησε όταν τους είπα θα ανοίξουμε τις πύλες. Τώρα καταλαβαίνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Κι έτσι όπως προχωράμε εκεί θα οδηγηθούμε. Αν εσείς κάνετε τέτοια πράγματα εναντίον της Τουρκίας τότε κι εμείς έχουμε σχέδιο. Ανοίγουμε τα σύνορα μας κι έχουμε 3.6 εκατομμύρια προσφύγων. Θα πρέπει να τους πούμε "Αϊντε η ΕΕ σας αγαπάει πολύ, να πάτε στην ΕΕ"» δήλωσε ειρωνικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε και μέρος της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας. Ο Μακρόν μου είπε «πως βλέπετε τις δηλώσεις του προέδρου της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" για τις επιχειρήσεις;». Κι εγώ του απάντησα «εσείς από πότε αναγνωρίζετε την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"»;