Πονοκέφαλος για τους διοργανωτές της επίσκεψης του Καρόλου στη Γαλλία οι διαδηλώσεις κατά Μακρόν 

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό για τον 74χρονο Βρετανό μονάρχη, ο οποίος πολύ νωρίς μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του εξέφρασε την επιθυμία η πρώτη επίσημη επίσκεψη να γίνει στη Γαλλία.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Υπό συνεχή αξιολόγηση φέρονται να βρίσκονται τα σχέδια για την προγραμματισμένη για την Κυριακή επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα στη Γαλλία, λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των επεισοδίων κατά του νέου συνταξιοδοτικού νόμου του προέδρου Μακρόν.

Πρόκειται για το πρώτο επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό για τον 74χρονο Βρετανό μονάρχη, ο οποίος πολύ νωρίς μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του εξέφρασε την επιθυμία η πρώτη επίσημη επίσκεψη να γίνει στη Γαλλία.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, διατυπώνονται φόβοι για διατάραξη και πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος του βασιλικού ζεύγους, καθώς τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες μεγάλες κινητοποιήσεις την Κυριακή, όταν ο Κάρολος θα αφιχθεί στο Παρίσι.

Το μεγάλο επίσημο γεύμα στο Παλάτι των Βερσαλλιών που έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει ο Εμανουέλ Μακρόν στους υψηλούς προσκεκλημένους ενδέχεται να μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία ή και να ματαιωθεί, σύμφωνα με γαλλικές αναφορές.

Θεωρείται επίσης πολύ πιθανό να υπάρξουν τροποποιήσεις στα σχέδια ώστε να περιοριστεί η έκθεση του βασιλιά στον κόσμο και η επαφή μαζί του, όπως και οι μετακινήσεις του στο Παρίσι ώστε να αποφευχθεί η αμηχανία από τους σωρούς των σκουπιδιών που μένουν αμάζευτα λόγω απεργιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, που θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου, το βασιλικό ζεύγος πρόκειται να επισκεφθεί και το Μπορντώ για επαφές με την εκεί βρετανική κοινότητα. Και για αυτή την επίσκεψη υπάρχουν ανησυχίες μετά από την πυρπόληση από διαδηλωτές της εισόδου του δημαρχείου της πόλης την Πέμπτη.

Το συνδικάτο CGT έχει δηλώσει ότι τα μέλη του στις κυβερνητικές υπηρεσίες που καλύπτουν το επίσημο πρωτόκολλο δε θα εργαστούν για την προετοιμασία της υποδοχής του Καρόλου, δηλαδή δε θα φροντίσουν για τα κόκκινα χαλιά, τις επίσημες σημαίες και τις υπόλοιπες διαδικαστικές εργασίες.

Το Ελυζέ πάντως έχει διαβεβαιώσει πως όλα θα είναι έτοιμα για αυτό το ιστορικό πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου Βρετανού μονάρχη στο εξωτερικό και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πει πως δεν τίθεται κανένα θέμα ασφαλείας του βασιλιά.

Πηγή: skai.gr