Γαλλία: 457 προσαγωγές, 441 τραυματισμοί αστυνομικών στις χθεσινές διαδηλώσεις και ταραχές

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπήρξαν 903 φωτιές κοινόχρηστων αντικειμένων και σκουπιδιών χθες στο Παρίσι

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε ότι κατά τη χθεσινή ένατη ημέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος έγιναν 457 προσαγωγές, ενώ τραυματίσθηκαν 441 αστυνομικοί και χωροφύλακες.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο Cnews, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπήρξαν 903 φωτιές κοινόχρηστων αντικειμένων και σκουπιδιών χθες στο Παρίσι κατά την διάρκεια της διαδήλωσης των συνδικάτων.

Γαλλία

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την διαπίστωση για την ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος των διαδηλωτών επιρρίπτοντας γι΄αυτό την ευθύνη στην άκρα αριστερά.

«Η άκρα αριστερά θέλει να επιτεθεί κατά της Δημοκρατίας», είπε προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα «συλλογικό μήνυμα καταδίκης».

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν εξέφρασε την έκπληξή του για την έλλειψη αντίδρασης των πολιτικών για τους τραυματισμένους και χωροφύλακες που φθάνουν τους χίλιους από την έναρξη των κινητοποιήσεων. Εκανε δε λόγο για ένα είδος «εθνικού σπορ που συνίσταται στην αμαύρωση» των δυνάμεων ασφαλείας.

Γαλλία

«Η χώρα πρέπει να ξυπνήσει και να καταδικάσει την άκρα αριστερά και τους ταραξίες. Δεν είναι πολλοί, αλλά είναι εξαιρετικά βίαιοι», είπε.

Αναφερόμενος στα black blocks, τους ταραξίες, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 1.500 κατά την χθεσινή διαδήλωση στο Παρίσι, ο Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι θα πρέπει να αποκαλούνται «black bourges (μεγαλοαστοί)», διότι προέρχονται από εύπορες οικογένειες και πρόσθεσε ότι αν «μπορούσαν να σκοτώσουν» έναν αστυνομικό ή χωροφύλακα «θα χαίρονταν».

Γαλλία

Ο υπουργός χαιρέτισε το «εξαιρετικό» έργο των δυνάμεων της τάξης για την αποτροπή «θανάτου». «Δεν υπήρξε νεκρός, δεν υπήρξε βαρύς τραυματισμός» είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι υπήρξε ένας βαρύς τραυματισμός διαδηλώτριας στην Ρουέν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ