Πολωνία: Ο κρατήρας που δημιούργησε ο πύραυλος - Αποκομμένη από τον κόσμο η περιοχή – Δείτε φωτό

Η περιοχή στο στεγνωτήριο σιτηρών έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο. Σε μια από τις φωτογραφίες της πολωνικής αστυνομίας εμφανίζεται ο μεγάλος κρατήρας, που δημιούργησε ο πύραυλος και αστυνομικοί με ειδικές στολές.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο χωριό Πρζεβοντόφ της Πολωνίας όπου κατέπεσε ο πύραυλος σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. 

Η περιοχή όπου βρίσκεται το στεγνωτήριο σιτηρών έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο. Η πρόσβαση σε αυτό εμποδίζεται από την αστυνομία και τον στρατό. Όλα αυτά για να μπορέσουν οι ανακριτές να συλλέξουν και το παραμικρό ίχνος από το σημείο σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. 

Πύραυλος


Σε μια από τις φωτογραφίες της πολωνικής αστυνομίας εμφανίζεται ο μεγάλος κρατήρας που δημιούργησε ο πύραυλος και αστυνομικοί με ειδικές στολές. Μια ειδική ομάδα ένστολων αστυνομικών, παρουσία των εισαγγελικών αρχών, "χτενίζει" το σημείο, εξασφαλίζοντας ότι και το πιο μικροσκοπικό ίχνος θα βοηθήσει στην διαλεύκανση της τραγωδίας στην οποία σκοτώθηκαν οι δύο Πολωνοί.

Πύραυλος


Πληροφορίες από την πολωνική κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το ουκρανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα τόνισε ότι δεν ήταν σκόπιμη επίθεση στην Πολωνία. 

Πύραυλος


Αφότου η Πολωνία παρέσχε πληροφορίες ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, ο αρχηγός του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αμφισβητήσει αυτή τη θέση. Το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος Ντούντα μίλησε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Πύραυλος


Από πλευράς του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν γνωρίζει 100% τι συνέβη με τον πύραυλο στην Πολωνία, και ότι Ουκρανοί ειδικοί μεταβαίνουν στην Πολωνία για έρευνα. Πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι πρόκειται για ρωσικό πύραυλο. 

Πύραυλος

Πύραυλος

Πηγή: skai.gr