Κλείσιμο

Συναγερμός στην Πολωνία: Εντοπίστηκε διαρροή και στον πετρελαιαγωγό Ντρούζμπα

O PERN ανακοίνωσε ότι οι λόγοι της διαρροής έως στιγμής είναι άγνωστοι.

Ο πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι χθες Τρίτη εντόπισε διαρροή στη μια γραμμή του πετρελαιαγωγού Ντρούζμπα που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη σύμφωνα με το Reuters.

O PERN ανακοίνωσε ότι οι λόγοι της διαρροής έως στιγμής είναι άγνωστοι. Η διαρροή εντοπίστηκε σε τμήμα του αγωγού, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πολωνική πόλη Πλοκ. 

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού, και άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN, λειτουργούν κανονικά, διευκρίνισε η εταιρεία. 

Η τσεχική εταιρεία διαχείρισης αγωγών πάντως, ανακοίνωσε δεν έχει διαπιστώσει αλλαγές στη ροή στην Τσεχία μέσω του πολωνικού αγωγού πετρελαίου.

Ο αγωγός Ντρούζμπα (ρωσικά: нефтепровод «Дружба», επίσης αναφέρεται ως αγωγός φιλίας και αγωγός Comecon) είναι ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου στον κόσμο, και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πετρελαιαγωγών στον κόσμο.

Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο περίπου 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το ανατολικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ρωσίας σε σημεία στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γερμανία. Το δίκτυο διακλαδίζεται επίσης σε πολυάριθμους αγωγούς για την παράδοση του προϊόντος του σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Πηγή: reuters.com