Πολωνία: Διαρροή στον αγωγό Druzhba που φέρνει ρωσικό πετρέλαιο στην Ευρώπη - Το πρωί της Τρίτης η αποκατάσταση

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την αιτία που προκάλεσε την διαρροή

Διαρροή σε μια γραμμή του αγωγού Druzhba που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, εντόπισε το βράδυ του Σαββάτου η πολωνική εταιρεία διαχείρισης αγωγών PERN με αποτέλεσμα να αποφασίσει τη διακοπή της άντλησης πετρελαίου μέσω του συγκεκριμένου αγωγού.

Η διαρροή εντοπίστηκε κοντά στο Chodecz, στην κεντρική Πολωνία, σε μία από τις δύο γραμμές του δυτικού τμήματος του Druzhba μέσω του οποίου το αργό πετρέλαιο φτάνει στη Γερμανία, ανέφερε ο PERN.

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο PERN, η δεύτερη γραμμή λειτουργούσε χωρίς προβλήματα και δεν υπήρχε απειλή για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ερευνά τα αίτια του συμβάντος.

Δεν ανέφερε ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στην προσφορά ή πότε αναμενόταν να διορθωθεί η βλάβη στον αγωγό.

«Άλλα στοιχεία της υποδομής του PERN, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Pomeranian (του Druzhba), το οποίο χρησιμοποιείται για την άντληση αργού πετρελαίου που φτάνει με δεξαμενόπλοια στην Πολωνία και στη συνέχεια στη Γερμανία, λειτουργούν κανονικά», δήλωσε η εταιρεία.

Πυροσβέστες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του PERN βρίσκονται στο σημείο του συμβάντος, προστατεύοντας την περιοχή, ανέφερε η εταιρεία.

Την Τρίτη η αποκατάσταση της διαρροής

Ο διαχειριστής αγωγών πετρελαίου στην Πολωνία (PERN) ανακοίνωσε ότι η ροή του πετρελαίου στην γραμμή που υπέστη καταστροφές και ανήκει στον αγωγό πετρελαίου Druhzba, που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα αποκατασταθεί το πρωί της Τρίτης, μετά τον σημερινό εντοπισμό μιας διαρροής.

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την αιτία που προκάλεσε την διαρροή.

Υπήρξαν μία σειρά από επιθέσεις σε αγωγούς που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Πηγή: skai.gr