Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ανακοινώνουν οι ΗΠΑ- Live όλες οι εξελίξεις

Αυτό το Live blog ολοκληρώθηκε. Για να μεταβείτε στο νέο πατήστε εδώ.

Με αμείωτη ένταση σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις την Ουκρανία για 13η ημέρα. Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ για τρίτη φορά, οι Ουκρανοί καταγγέλλουν παραβίαση της εκεχειρίας στη Μαριούπολη για την έξοδο των αμάχων. Η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει, με τον ΠΟΥ να ανακοινώνει ελλείψεις σε βασικά ιατρικά είδη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τον πόλεμο του Πούτιν, ενώ στην ίδια ρότα ακολούθησε και η Βρετανία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα κατάσταση θα ξεφύγει πολύ αν η σύγκρουση επεκταθεί εκτός Ουκρανίας. την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ε.Ε. ετοιμάζεται για την έκδοση ευρωομολόγου - μαμούθ για την ενέργεια και τις αμυντικές δαπάνες. 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Οδησσού, - σύμφωνα με το BBC - το ουκρανικό αμυντικό σύστημα κατέρριψε ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία. 

Το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δυο ρωσικά μαχητικά πάνω από το Κίεβο, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οβίδες του πυροβολικού προκάλεσαν ζημιές σε εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας, στο Χάρκοβο.

Παρακαλώ περιμένετε...