Κλείσιμο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Αδιάκοποι βομβαρδισμοί, νεκροί στα περίχωρα της Ζαπορίζια και οργή Ποντολιάκ

Αδιάκοποι είναι οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία.

Πολύνεκρες επιθέσεις καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε Μικολάεφ και Ζαπορίζια.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Ζαπορίζια όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανατόλι Κούρτιεφ.

Την οργή του Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, και είναι σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκάλεσε η δήλωση της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ η οποία επανέλαβε την πάγια θέση της Δύσης ότι το ΝΑΤΟ  δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. 

Η Γερμανίδα υπουργός Λάμπρεχτ είπε ανοιχτά: ‘Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία’. Κάθε τέτοια δήλωση από Ευρωπαίους πολιτικούς ενθαρρύνει τη Ρωσία σε σφαγή στην Ουκρανία. Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ποντολιάκ.

Στη Ρουμανία βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, από το Βουκουρέστι, αύριο Κυριακή. Με τον κ. Ανδρουλάκη επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Με τον κο Ανδρουλάκη επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε, και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για το δημόσιο λόγο του.

Με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ αμέσως μετά την έξοδό του από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. Ο κ. Δένδιας δήλωσε «Θα χαρώ πολύ να τον δω μόλις γυρίσω στην Αθήνα, αλλά του είπα αυτό που είπα και στη Βουλή των Ελλήνων. Ότι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτόν».

Πηγή: skai.gr