Σφοδρές μάχες γύρω από το Κίεβο-Ρωσική χερσαία επίθεση από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις

Σφοδρές μάχες δίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων γύρω από την πόλη Τσέρνιγκοφ, περίπου 105 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του Κιέβου, όπως μεταδίδει το CNN. 

Βίντεο δείχνει το περιφερειακό αρχηγείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας να καίγεται. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε τις μάχες στην περιοχή, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «ολοκλήρωσαν τον αποκλεισμό της πόλης Τσέρνιγκοφ», ουσιαστικά αποκόπτοντάς την.

Η Ουκρανία λέει ότι οι δυνάμεις της προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε ρωσικά στρατεύματα γύρω από το Τσέρνιγκοφ, καταστρέφοντας περισσότερα από 30 τανκς.

Νωρίτερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Valerii Zaluzhnyi, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να συγκρατήσει την άμυνα και να αποκρούσει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Τσέρνιγκοφ.

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στην κύρια διαδρομή από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο.

Η ρωσική χερσαία επίθεση με στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα αναπτύσσεται από τρεις κατευθύνσεις.

Δύο είναι οι βόρειες διαδρομές από τη Λευκορωσία, αλλά οι Ουκρανοί λένε ότι έχουν επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση από τα βορειοδυτικά μετά την καταστροφή μιας γέφυρας στο Ιβάνκιβ.

Μια άλλη ομάδα ρωσικών τεθωρακισμένων επιτέθηκε στο Sumy στα βορειοανατολικά, το οποίο βρίσκεται επίσης σε έναν κεντρικό δρόμο προς το Κίεβο.

Πηγή: skai.gr