Κλείσιμο

Πολλαπλές εκρήξεις στο Κίεβο-Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στην Μαριούπολη-Η εικόνα από όλα τα μέτωπα

Δραματική θα είναι και η σημερινή νύχτα για τους κατοίκους του Κιέβου καθώς οι βομβαρδισμοί και οι εκρήξεις στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας είναι συνεχείς. Οι συγκρούσεις γύρω από την πόλη μαίνονται, ενώ αργά το απόγευμα ήχησαν και πάλι οι σειρήνες συναγερμού. 

Εκρήξεις ακουστηκαν και στην πολη Μπρόβαρι, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Την ίδια ώρα, μια τεράστια ρωσική τεθωρακισμένη πομπή παραμένει ακινητοποιημένη στα περίχωρα.

Νωρίτερα μάλιστα, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ψυχιατρικό νοσοκομείο με 670 τροφίμους στην πόλη Μποροντιάνκα, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κιέβου.

«Δεν ξέρουμε πώς να απεγκλωβίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πώς να τους βοηθήσουμε» δήλωσε ο ίδιος.

Συνεχίζεται το Ρωσικό σφυροκόπημα στην Μαριούπολη

Από τις έξι το απόγευμα η Μαριούπολη βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την «επίθεση» αφού αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Δραματική η κατάσταση στην Χερσώνα-Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από το Χάρκοβο

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στην Χερσώνα , με τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν βρίσκονται πλέον μέσα στην πόλη του ουκρανικού νότου και τον δήμαρχο να κάνει έκκληση για περισσότερα όπλα.

«Οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι άοπλοι. Δεν έχουμε περισσότερα όπλα για να αντισταθούμε, να προβάλουμε ένοπλη αντίσταση», είπε ο Ιγκόρ Κολικάγεφ στο CNN.

«Δεν έχουμε στρατό στην πόλη. Ο στρατός ηττήθηκε. Ο ουκρανικός στρατός έπρεπε να υποχωρήσει, οπότε δεν υπάρχουν όπλα. Έχουν υποχωρήσει προς την πόλη Νικολάεφ», συνέχισε.

«Τα ρωσικά στρατεύματα είναι παντού», τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στο Χάρκοβο, η  βρετανική υπηρεσία πληροφοριών τόνισε ότι η πόλη περικυκλώνεται από ρωσικές δυνάμεις.

Τέλος στην Οδησσό,οι δυνάμεις της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από τα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, ενώ στους δρόμους στήθηκαν οδοφράγματα

Πηγή: skai.gr