Ουκρανία: Οβίδα έπεσε δίπλα σε δημοσιογράφους και αμάχους στο Ιρπίν -Άγνωστη η έκβαση της εκκένωσης στη Μαριούπολη

Συνεχόμενοι είναι οι βομβαρδισμοί και οι εκρήξεις στα περίχωρα του Κιέβου. Οι άμαχοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις πόλεις, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν.

Στην Μαριούπολη οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει ότι στις 12:00 θα ξεκινήσει νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian η προσπάθεια απέτυχε για δεύτερη φορά.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της εκκένωσης της Μαριούπολης. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές και η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας αλληλοκατηγορήθηκαν ότι απέτυχαν να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, τη δεύτερη φορά που οι πλευρές προσπάθησαν να το κανονίσουν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε αξιωματούχο της αυτονομιστικής διοίκησης του Ντόνετσκ που κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι δεν τήρησαν την περιορισμένη κατάπαυση του πυρός.

Ο αυτονομιστής αξιωματούχος είπε ότι μόνο περίπου 300 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους από τη Μαριούπολη.

Σκηνές τρόμου επικρατούν στο Ιρπίν, το οποίο βάλλεται από επιθέσεις. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκ των 2 παιδιά, από οβίδα που έπεσε σε σημείο που βρίσκονταν πολίτες και δημοσιογράφοι.

Δυστυχώς, οι διασώστες δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί από μάρτυρες στο CNN ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να φύγει.

Πολίτες τρομαγμένοι συγκεντρώθηκαν κάτω από μια γέφυρα, ενώ άλλοι παραμένουν στα καταφύγια.

Πάνω από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.
 

Πηγή: skai.gr