Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου - Προς ενίσχυση των δυνάμεών του στην Ανατολική πτέρυγα κινείται το ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ποινικές διώξεις. 

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δυνάμεών του στην Ανατολική πτέρυγα κινείται το ΝΑΤΟ όπως δήλωσε ο γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενόψει της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, η Ουκρανία προσπαθεί να ανακτήσει εδάφη που έχουν περάσει σε ρωσικό έλεγχο, ενώ ο Πούτιν ζητά από την ΕΕ να πληρώνει το φυσικό αέριο σε ρούβλια. Παράλληλα, ο Ρωσία επαναφέρει την πυρνητική απειλή, σε μια σαφή κίνηση να μπλοκάρει στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται, όμως, στην Ουκρανία καθώς είναι σε εξέλιξη για 28η ημέρα το ρωσικό σφυροκόπημα στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε πόλεις - κλειδιά όπως η Μαριούπολη που πλέον έχει ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς.

Παρακαλώ περιμένετε...