Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί όποιον παρέμβει - Μάχη απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο δίνει η Ευρώπη - Live οι εξελίξεις

Φυσικό αέριο από τις γειτονικές χώρες θα λάβουν τόσο η Πολωνία, όσο και η Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι η Ευρώπη επιταχύνει τις διαδικασίες για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και τις ενεργειακές πηγές άνθρακα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε ευθέως τις χώρες της Δύσης να μην παρέμβουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, διότι η αντίδραση της Μόσχας θα είναι «αστραπιαία».

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου και εκτός Ουκρανίας, μετά τις συγκρούσεις που συγκλόνισαν χθες την Υπερδνειστερία, αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας. Η Δύση πάντως αποφάσισε να εξοπλίσει το Κίεβο αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό.

Οι μάχες συνεχίζονται στην Ουκρανία και οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Χερσώνα.

Οι τελευταίες ειδήσεις σε τίτλους:

  • Κλιμακώνει την ένταση ο Πούτιν: Θα χτυπήσουμε άμεσα όποιον παρέμβει στην Ουκρανία και απειλήσει την ασφάλεια της Ρωσίας

  • Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου για την Πολωνία και τη Βουλγαρία κλιμακώνοντας την ένταση με τη Δύση.

  • Φον ντερ Λάιεν: Δεν πέτυχε ο εκβιασμός της Μόσχας - Φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες σε Πολωνία και Βουλγαρία

  • Εκρήξεις συγκλόνισαν την Υπερδνειστερία, αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, που συνορεύει με την Ουκρανία κι όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες ρωσικά στρατεύματα. Ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι προκάλεσε τις εκρήξεις ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία από τα δυτικά.

  • Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε χθες ότι υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος για επέκταση των ένοπλων συγκρούσεων και πέραν της Ουκρανίας και επέρριψε ευθύνες στο ΝΑΤΟ.
  • «Στόχος της ηγεσίας της Ρωσίας δεν είναι απλώς να καταλάβει την επικράτεια της Ουκρανίας, αλλά να διαμελίσει ολόκληρη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και να καταφέρει πλήγμα στη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
  • Βρέθηκε και τρίτος μαζικός τάφος κοντά στη Μαριούπολη σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Υπό τον έλεγχο των Ρώσων βρίσκεται πλέον η πόλη Χερσώνα. Στα ανατολικά, ουκρανοί αξιωματούχου αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι μάχες στις περιοχές Ντονετσκ και Λουγκάνσκ.
  • Η γερμανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την αποστολή 50 αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, σηματοδοτώντας μια στροφή στην έως τώρα πολιτική του Βερολίνου περί μη αποστολής όπλων.
Παρακαλώ περιμένετε...