Κρεμλίνο για Μπάιντεν: Είναι εκνευρισμένος και ξεχνά, και γι' αυτό προσβάλει τον Πούτιν

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικές προσβολές» και επεσήμανε ειρωνικά ότι οι δηλώσεις του φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά.

Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου» και «δολοφονικό δικτάτορα», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στους δημοσιογράφους.

«Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις, ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Τη λογική του «κοίτα ποιος μιλάει» επικαλέστηκε εκ νέου την Πέμπτη ο «εξ απορρήτων» του Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ αφότου ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο «εγκληματία πολέμου». 

Εξάλλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση Μπάιντεν είναι «ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη, αδικαιολόγητη». «Και το πιο σημαντικό, ο αρχηγός ενός κράτους (των ΗΠΑ) που βομβαρδίζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια, που έριξε πυρηνικές βόμβες σε μια χώρα που είχε ήδη ηττηθεί, εννοώ τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ