ΚΑΙΡΟΣ

Κουλέμπα για διαπραγματεύσεις: Δεν παραχωρούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Στις συνομιλίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η ουκρανική αντιπροσωπεία θα εργαστεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα. 

"Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα εργαστεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων. Φυσικά, μας ενδιαφέρει μια κατάπαυση του πυρός, για την επιστροφή της κατάστασης πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης όσον αφορά την παρουσία των ρωσικών δυνάμεων κατοχής. Τώρα όμως είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τι ακριβώς θα επιτευχθεί ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δεδομένων των θέσεων της Ρωσίας που ανακοινώθηκαν" δήλωσε ο Κουλέμπα στον αέρα του εθνικού τηλεοπτικού μαραθωνίου την Πέμπτη σύμφωνα με το Interfax. 

Ο Κουλέμπα σημείωσε ότι εάν η Ρωσία προσεγγίσει αυτές τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη, τότε θα είναι δυνατό να βρεθούν κάποιες λύσεις. 

"Αλλά δεν παραχωρούμε πράγματα που είναι θεμελιώδη για εμάς, όπως η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Αυτό αποκλείεται", τόνισε ο υπουργός.

«Οι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία- η αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς-θα επιτευχθούν» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν μέσα στην ημέρα οι δύο ηγέτες.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Πηγή: skai.gr