Κίεβο: Έξι άμαχοι νεκροί στο Τσερνίχιβ από νάρκη κατά προσωπικού

Στην περιοχή Τσερνίχιβ, έξι πολίτες ανατινάχτηκαν από νάρκη κατά προσωπικού, κατήγγειλε την Τρίτη η Συνήγορος του Πολίτη της Ουκρανίας, Επίτροπος της Βερχόβνα Ράντα (ουκρανική Βουλή) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

Οι νάρκες κατά προσωπικού απαγορεύονται βάσει της Σύμβασης της Οτάβα του 1997. Η τοποθέτησή τους αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση τεσσάρων Συμβάσεων της Γενεύης του 1949. 

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις ενήλικοι και τρία παιδιά. 

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος, 41 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 76 παιδιά έχουν τραυματιστεί, δήλωσε ακόμα η Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

«Μέχρι τις 12:00 της 8ης Μαρτίου 2022, από την έναρξη της εισβολής στη Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, 41 παιδιά σκοτώθηκαν και 76 παιδιά τραυματίστηκαν», είπε η Ντενίσοβα σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram. 

Πρόσθεσε ότι στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ οι τοπικές ουκρανικές αρχές εκκένωσαν άλλα 300 άτομα από το Χάρκοβο. «Μεταξύ των διασωθέντων είναι μια μητέρα με τρία παιδιά που δέχθηκαν πυρά από το ρωσικό πυροβολικό τη νύχτα. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένα από τα μωρά της τραυματίστηκε από το ωστικό κύμα. Επίσης, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την αστυνομία, η γυναίκα είπε ότι το παιδί ενός γείτονα πέθανε μπροστά τους», αναφέρει το μήνυμα της Ντενίσοβα. 

Πηγή: skai.gr