Ουκρανία: Η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να πλήξει την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα θα μπορούσε να επιδεινωθεί. 

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μεγάλες περιοχές της χώρας με τις θερμοκρασίες να πέφτουν έως και τους -10 Κελσίου. 

Ο μετεωρολόγος του sky news, Τζο Ρόμπινς, δήλωσε ότι: «Προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες -10C κατά τη διάρκεια της νύχτας για ανατολικές περιοχές - ειδικά στο Χάρκοβο. «Και θα μπορούσες να το αισθάνεσαι σαν -20 C τη νύχτα με τον κρύο αέρα». «Το κρύο θα είναι εκτεταμένο σε όλη την Ουκρανία, αλλά οι χαμηλότερες θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα είναι στα ανατολικά. Φαίνεται ότι το κρύο θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο» πρόσθεσε. 

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την Ουκρανία λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε ο ΟΗΕ την Τρίτη, ενώ η ΕΕ εκτιμά ότι έως και πέντε εκατομμύρια θα μπορούσαν να αναγκαστούν να φύγουν εάν συνεχιστεί η ρωσική εισβολή. Περίπου 1,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων 141.500 τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η πολωνική συνοριακή φρουρά. «Μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή» χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε. 

Πηγή: skai.gr