Ουκρανία: Αδύνατη η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη - «Καταστροφική κατάσταση»

Τραγικές στιγμές στην πολιορκούμενη Μαριούπολη. Οι ουκρανικές αρχές δεν κατάφεραν για ακόμη μια φορά σήμερα να απομακρύνουν αμάχους από τη Μαριούπολη, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή και καταστροφική κατάσταση στην πολιορκούμενη πόλη.

Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσφορά της Μόσχας να ανοίξει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» που οδηγούν στη Ρωσία ή στη Λευκορωσία.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με κατεύθυνση ακριβώς τον ανθρωπιστικό διάδρομο», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα «δεν άφησαν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να φύγουν από την πόλη».

Η Μαριούπολη αντιμετωπίζει σφοδρό βομβαρδισμό από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Ρωσία πριν από 13 ημέρες, και υπομένει ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και ηλεκτρισμό. 

«Μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή» χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε.  Ανακοίνωσε δε ότι υπήρξαν 16 επιβεβαιωμένες επιθέσεις σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων ζημιών σε εγκαταστάσεις και νοσοκομεία και οδήγησαν σε εννέα θανάτους και 16 τραυματισμούς. «Ο ΠΟΥ καταδικάζει σθεναρά αυτές τις επιθέσεις στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης» σημείωσε ο κ. Κλούγκε. 
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ