Φιλορώσοι αυτονομιστές απειλούν να βομβαρδίσουν τη Μαριούπολη- «Παραμένει στα χέρια μας», λένε οι Ουκρανοί

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντανιέτσκ, ο Έντουαρντ Μπασούριν, απείλησε σήμερα ότι οι δικές του δυνάμεις και ο ρωσικός στρατός μπορεί να αρχίσει στοχευμένα πλήγματα στη Μαριούπολη εάν οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί δεν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία και οι αυτονομιστές λένε πως έχουν πλέον περικυκλώσει την πόλη 430.000 κατοίκων στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα.

Παράλληλα, στην τελευταία του ενημέρωση, ο στρατός της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν «ανεπιτυχείς» στις κατευθύνσεις που προχωρούν και ότι η νότια πόλη της Μαριούπολης παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας.

Η Μαριούπολη, η οποία έχει βιώσει έντονους βομβαρδισμούς, θεωρείται πόλη «έπαθλο» για τους Ρώσους, καθώς θα ενώσει τις δυνάμεις τους στα νότια και τα ανατολικά.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μαζί με ρουκέτες, που κατευθύνονται προς τη νότια πόλη-λιμάνι της Οδησσού.

Προειδοποίησε δε επίσης τους χρήστες του Διαδικτύου να μην κοινοποιούν "πληροφορίες βομβαρδισμού σε πραγματικό χρόνο" καθώς αυτό "μπορεί να ενδιαφέρει τους Ρώσους πυροβολητές για να προσαρμόσουν περαιτέρω την επόμενη εχθρική βολή".

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε μια απελπισμένη βιντεοσκόπηση λέγοντας: «Δεν μπορούμε να βγάλουμε τους τραυματίες ούτε από τους δρόμους, από τα διαμερίσματα, αφού οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προέτρεψε τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη μέσω του λεγόμενου «πράσινου διαδρόμου».

Πηγή: skai.gr