«Κατηγορώ» Διεθνούς Αμνηστίας: Η Ρωσία μπορεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Η Ρωσία μπορεί να διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία. Η διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε από τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσουν τις «αδιάκριτες επιθέσεις» σε περιοχές αμάχων. 

Σε δήλωσή της αναφέρει: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία χαρακτηρίστηκε από αδιάκριτες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και χτυπήματα σε προστατευμένα σημεία, όπως νοσοκομεία». 

Πρόσθεσε ότι σε τρία περιστατικά πιστεύεται ότι «σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι πολίτες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 ακόμη». 

«Οι αδιάκριτες επιθέσεις παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (τους νόμους του πολέμου) και μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» επισημαίνεται. 

Η Agnes Callamard, γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε: «Τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να πραγματοποιούν αδιάκριτες επιθέσεις κατά παράβαση των νόμων του πολέμου. Η συνέχιση της χρήσης βαλλιστικών πυραύλων και άλλων εκρηκτικών όπλων που προκαλούν θανάτους και τραυματισμούς αμάχων είναι ασυγχώρητη».
 

Πηγή: skai.gr