Ασύλληπτη ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία: Πάνω από 11 εκατ. εκτοπισμένοι πολίτες

Ασύλληπτη ανθρωπιστική κρίση αναδεικνύουν τα στοιχεία από την Ουκρανία, καθώς οι εκτοπισμένοι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για τους Πρόσφυγες φανερώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Στην ίδια έκθεση σημειώνεται η ανάγκη ολοκλήρωσης των προσφυγικών καραβανιών από τις πόλεις που βρίσκονται σε απόλυτο αποκλεισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα στη Μαριούπολη, οι κάτοικοι της οποίας υποφέρουν από ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα και θέρμανση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 50% των εκτοπισμένων είναι παιδιά, ενώ πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των ηλικιωμένων, για τους οποίους απαιτείται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από τα 11 εκατομμύρια των εκτοπισμένων, τα 4,2 εκατομμύρια έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πάνω από 7,1 εκατομμύρια έχουν εγκκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές εντός της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr