CNN: Σε δίλημμα για τη βοήθεια στην Ουκρανία ο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ 

Προ νέου διλήμματος για τη βοήθεια στην Ουκρανία βρίσκονται ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Όπως σχολιάζει το CNN, στον απόηχο του ρωσικού τελεσιγράφου στους υπερασπιστές της Μαριούπολης, Μπάιντεν και εταίροι καλούνται να αποφασίσουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι ΗΠΑ για να εξοπλίσουν την εμπόλεμη χώρα, καθώς η Ρωσία δείχνει ότι μπορεί να γίνει πιο επιθετική για να σταματήσει τη ροή οπλισμού από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Υπάρχουν νέες ανησυχίες για το πόσο γρήγορα η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από πυρομαχικά, καθώς εντείνονται οι σκληρότερες μάχες στο Ντονμπάς, όπου η Ρωσία προσπαθεί να περικυκλώσει και να αποκόψει τις ουκρανικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να ελέγξει αυτή την περιοχή» σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

«Ενόσω προσπαθεί να συνεχίσει την άσκηση πίεσης στους συμμάχους για να παράσχουν μεγαλύτερη υποστήριξη σε αυτήν την επόμενη φάση, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστηρίζει ότι η Δύση πρέπει να θεωρήσει αυτόν τη μάχη ως σημείο καμπής για να περιορίσει τις αχαλίνωτες φιλοδοξίες του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και για να επιδείξει τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια σε μια αδηφάγα αυταρχική εξουσία» τονίζεται.

«Κάθε καθυστέρηση στις παραδόσεις όπλων, κάθε πολιτική καθυστέρηση, δίνει την άδεια στη Ρωσία να αφαιρέσει ζωές Ουκρανών. Έτσι το μεταφράζει η Ρωσία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σε νέο μήνυμά του, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την προειδοποίηση ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει πολύ σύντομα, ευρείας κλίμακας έφοδο στο Ντονμπάς.

 «Εάν η Ρωσία καταφέρει να καταλάβει την περιοχή του Ντονμπάς, προειδοποίησε ο Ζελένσκι, είναι απολύτως πιθανό ο Πούτιν να ανανεώσει την προσπάθειά του να πάρει το Κίεβο υπό τον έλεγχό του» σημειώνεται στην ανάλυση. 

Πηγή: skai.gr