Πρόσθετους στρατιώτες λόγω απωλειών αναζητά η Ρωσία, λέει το Λονδίνο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επισημαίνει σε νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο τη νύχτα της Τρίτης πως η Ρωσία «αναζητά όλο και πιο πολύ πρόσθετους στρατιώτες ώστε να ενισχύσει και να αναπληρώσει τις απώλειες στρατιωτικού προσωπικού».

Το υπουργείο σημειώνει πως εξαιτίας αυτών των απωλειών σε έμψυχο δυναμικό είναι πιθανό η Ρωσία να δυσκολεύεται να διεξαγάγει επιθετικές επιχειρήσεις έναντι της συνεχούς ουκρανικής αντίστασης.

Επιπροσθέτως τονίζεται ότι οι αυτές συνεχιζόμενες απώλειες δυνάμεων θα καταστήσουν πιο δύσκολο για τη Ρωσία να ασφαλίσει κατεχόμενα εδάφη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, σύμφωνα με τη βρετανική ενημέρωση, είναι ότι η Ρωσία μεταφέρει στην Ουκρανία δυνάμεις της από μακριά, όπως από την Ανατολική Στρατιωτική Διοίκηση (που περιλαμβάνει δυνάμεις στην Άπω Ανατολή και στη Σιβηρία), τον Στόλο του Ειρηνικού και την Αρμενία.

Παράλληλα η Ρωσία επιδιώκει να αξιοποιήσει όλο και περισσότερο άτακτες πηγές έμψυχου δυναμικού, όπως ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων, αλλά και Σύρους και άλλους ξένους μισθοφόρους.

«Η Ρωσία πιθανώς θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις δυνάμεις για να κρατήσει κατειλημμένα εδάφη και να απελευθερώσει τη δύναμη μάχης της για να ανανεώσει επιθετικές επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει», καταλήγει η ενημέρωση από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ