Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ογκολογική μονάδα σε νοσοκομείο, καταγγέλλει ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ - Τρεις σοβαρά τραυματίες

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ογκολογική μονάδα σε νοσοκομείο, καταγγέλλει ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ - Τρεις σοβαρά τραυματίες

Τον βομβαρδισμό νοσοκομείου και την καταστροφή ογκολογικής μονάδας από ρωσικό βομβαρδισμό κατήγγειλε ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ Βλάντισλαβ Ατροσένκο, λίγα 24ωρα μετά την υποτιθέμενη αποκλιμάκωση που είχαν υποσχεθεί οι Ρώσοι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Αρκετές βόμβες έπληξαν το νοσοκομείο και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, ειδικότερα όμως η ογκολογική μονάδα καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε ο Ατροσένκο, προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο δήμαρχος του Τσερνίχιβ επανέλαβε ότι η πόλη του δεν έχει νερό και ηλεκτρικό, ενώ τα αποθέματα σε φαγητό και φάρμακα θα διαρκέσουν το πολύ μία εβδομάδα ακόμα. «Οι μοναδικές προμήθειες έρχονται από τον στρατό και από εθελοντές», πρόσθεσε, αποτυπώνοντας τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της μαρτυρικής ουκρανικής πόλης.

«Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, οδεύουμε προς μία μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε ο Ατροσένκο. Μάλιστα, ο ίδιος υποφέρει από πνευμονία, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει πως θα γίνει καλά.

Πηγή: skai.gr