Ποια είναι η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μετσόλα- Το φαβορί για την αντικατάσταση του Σασόλι

Ποια είναι η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μετσόλα- Το φαβορί για την αντικατάσταση του Σασόλι

Μια γυναίκα είναι το φαβορί για να προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αντικαταστήσει τον Ιταλό σοσιαλιστή Ντέιβιντ Σασόλι που έφυγε από την ζωή.

Πρόκειται για τη Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Μετσόλα αυτοπροσδιορίζεται στο δικό της προφίλ στο Twitter ως μητέρα και Α' Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι 42 ετών και στις 18 Ιανουαρίου θα κλείσει τα 43, οπότε αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήταν  για αυτήν ενα πολύ καλό καλό δώρο γενεθλίων.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ανανεώσει την ανώτερη ηγεσία του για το δεύτερο εξάμηνο της κοινοβουλευτικής περιόδου στις 17 Ιανουαρίου και η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη στις 24 Νοεμβρίου του 2021, υποψήφια του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το επόμενο μισό της θητείας.

H Μετσόλα  δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή της στις αμβλώσεις και εξαίρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της». Θεωρεί σημαντική την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία αλλά και την προστασία των ελευθεριών. Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως λέει, χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν.

Μάλιστα σε ένα από τα tweet της, που φαίνεται να είναι το κυρίαρχο σύνθημα της εκστρατείας του για την υποψηφιφότητας για την προεδρία του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, αναφέρει: «Αν πιστεύεις σε κάτι, μην τα παρατάς».


 

Πηγή: hispanidad.com