Κλείσιμο

Ερωτήματα για την παρέμβαση του εξομολόγου του Πούτιν: «Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα» - «Αδελφοί οι Ουκρανοί»

Ο επίσκοπος έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν και τον αποκαλούν «προσωπικό του εξομολόγο» - Παραδέχθηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει ψυχολογικά τους Ρώσους πολίτες.

Έκκληση για ειρήνη απηύθυνε ο εξομολόγος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, επίσκοπος Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ερωτήματα. 

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο πνευματικός του Πούτιν απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου με τους «αδερφούς Ουκρανούς» , αλλά λέει ότι μόνο ο Παντοδύναμος μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση τώρα.

Ο επίσκοπος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον αποκαλούν «προσωπικό του εξομολόγο».

Η έκκληση του επισκόπου έρχεται αφότου οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Χερσώνα.

Πρέπει να υπάρχει «ειρήνη με το θέλημα του Θεού» μεταξύ των δύο εθνών σημειώνει. 

Ο Τύχων χαρακτήρισε τον πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, «άνευ προηγουμένου τραγωδία» και είπε ότι «πρέπει να τελειώσει με ειρήνη».

Η ανοιχτή αυτή παρέμβαση του κληρικού που προκάλεσε έκπληξη, ίσως καταδεικνύει ότι ο Πούτιν μπορεί να είναι ανοιχτός σε συμφωνία μετά την ταπεινωτική ήττα του στη Χερσώνα, καθώς εκτιμάται ότι ο 64χρονος αποκλείεται να έκανε δηλώσεις χωρίς άδεια από τον Πούτιν. 

Μάλιστα, στη συνέντευξή του ο επίσκοπος παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει ψυχολογικά τους Ρώσους πολίτες.

«Πρέπει να πούμε με τι ξυπνάμε, τι έχουμε στο κεφάλι μας όλη μέρα και με τι πηγαίνουμε για ύπνο - είναι η Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία, ένα μοιραίο στάδιο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας».

«Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα».

Ο επίσκοπος πρόσθεσε ότι ήταν της άποψης ότι «μόνο ο Παντοδύναμος Θεός» μπορεί να φέρει ένα τέλος στην αιματοχυσία.

«Χρειαζόμαστε ειρήνη με το θέλημα του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, αυτές τις μάχες, αυτό το μίσος μεταξύ αδελφών», είπε ο Σεβκούνοφ.

«Ακόμα και αν δεν θέλουν να μας πουν αδέρφια τώρα» είπε για τους Ουκρανούς, «καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέρφια, και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέρφια».

«Μόνο ο Παντοδύναμος Θεός μπορεί να τα λύσει όλα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό» υποστήριξε.

Υποστήριξε ότι ο Πούτιν είχε εξαπολύσει την εισβολή, («ειδική στρατιωτική επιχείρηση») επειδή διέθετε στοιχεία ότι αυτή ήταν απαραίτητη.

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Δεν έχω δει ούτε μια περίπτωση ή επεισόδιο, δεν έχω δει ούτε έναν συμπατριώτη του με μίσος για τους Ουκρανούς».
 

Πηγή: dailymali.co.uk