Κλείσιμο

Πιθανός εμβολιασμός σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση για Τζόνσον

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού Πρωθυπουργού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Μπόρις Τζόνσον να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση ώστε να αποδείξει στους σκεπτικιστές ότι δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός για την ασφάλεια του σκευάσματος της Pfizer που έλαβε έγκριση το πρωί.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ταίριαζε στο χαρακτήρα του Μπόρις Τζόνσον και δε θα το απέκλειε, αλλά τόνισε ότι θα γινόταν μόνο αν εξασφαλιζόταν πως ο Βρετανός ηγέτης δε θα στερούσε το εμβόλιο από κάποιο ευπαθή πολίτη.

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν μπροστά στην κάμερα δήλωσαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο σκιώδης Υπουργός Υγείας των Εργατικών Τζον Άσγουορθ και η Πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.

Νωρίτερα ο κ. Χάνκοκ είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ποιότητας των 800.000 δόσεων του εμβολίου της Pfizer που θα προμηθευθεί έως το τέλος της εβδομάδας το εθνικό σύστημα υγείας NHS από τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας στο Βέλγιο.

Ο διευθυντής της Pfizer για το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι οι δόσεις αυτές θα βρίσκονται στους χώρους που έχει ορίσει το NHS έως το Σαββατοκύριακο. «Έχουμε αρχίσει να τις συσκευάζουμε ήδη», σημείωσε.

Η Πρωθυπουργός Στέρτζιον, εν τω μεταξύ, δήλωσε πως το εμβόλιο θα αρχίσει να χορηγείται στη Σκωτία από την προσεχή Τρίτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξάλλου, ο Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε ότι ακόμα δεν είναι γνωστή η διάρκεια της προστασίας από τον κορωνοϊό που εξασφαλίζει το εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή: skai.gr