Πιθανή η αποβολή 8 εβδομάδων από τη Βουλή των Κοινοτήτων για τον Κρις Πίντσερ - Κατηγορείται ότι άγγιξε ανάρμοστα 2 άνδρες

Ο 53χρονος βουλευτής της περιφέρειας Τάμγουορθ, που έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος, κατηγορείται ότι άγγιξε με ανάρμοστο και επιθετικό τρόπο δύο άνδρες σε λέσχη που συχνάζουν πολιτικοί

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την αποβολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων για οκτώ εβδομάδες του πρώην Υπουργού Ευρώπης και κατόχου διαφόρων άλλων κυβερνητικών πόστων Κρις Πίντσερ εισηγείται η Επιτροπής Ασυλία του κοινοβουλίου.

Ο 53χρονος βουλευτής της περιφέρειας Τάμγουορθ, που έχει τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος, κατηγορείται ότι άγγιξε με ανάρμοστο και επιθετικό τρόπο δύο άνδρες σε λέσχη στην οποία συχνάζουν πολιτικοί.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πέρυσι τον Ιούνιο, αφού είχε ολοκληρωθεί στον ίδιο χώρο μια εκδήλωση κυπριακού ενδιαφέροντος στην οποία είχε παραστεί ο κ. Πίντσερ.

Η παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπευθύνου για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας αποτέλεσε για πολλούς την αρχή της πτώσης του Μπόρις Τζόνσον, καθώς αποκαλύφθηκε πως ο τότε πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει τον κ. Πίντσερ στο κυβερνητικό σχήμα παρά το γεγονός ότι γνώριζε περί παλαιότερων παρόμοιων καταγγελιών σε βάρος του.

Η Επιτροπή Ασυλίας έκρινε πως η συμπεριφορά του κ. Πίντσερ ήταν «εντελώς ανάρμοστη, βαθιά επιβλαβής για τα άτομα που εμπλέκονται και συνιστά κατάχρηση εξουσίας».

Αν και ο έμπειρος πολιτικός έχει προαναγγείλει ότι δε θα διεκδικήσει την έδρα τους στις επόμενες εκλογές, εφόσον η ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων υιοθετήσει την εισήγηση για αποβολή οκτώ εβδομάδων θα είναι δυνατή η έναρξη διαδικασίας ανάκλησής του από τους ψηφοφόρους του Τάμγουορθ. Αυτό θα οδηγούσε σε εμβόλιμη εκλογική διαδικασία στην περιφέρεια.