«Αντάλλαξαν» απειλές Νετανιάχου και Νασράλα: Μην μας δοκιμάζετε, θα το πληρώσετε ακριβά - Κίνδυνος να επεκταθεί ο πόλεμος

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ νωρίτερα σε διάγγελμά του είχε εξαπολύσει απειλές κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του - Μπλίνκεν: Η λύση των δύο κρατών δίνει ελπίδα και υποστηρίζεται από πολλές δυνάμεις

Με απειλές εκατέρωθεν εντείνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ σε επίπεδο ηγεσίας πλέον.  

Πριν ακόμα τελειώσει το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, απηύθυνε προειδοποίηση στην οργάνωση να μην δοκιμάσει το Ισραήλ και διαμήνυσε ότι θα «πλήρωνε ακριβά» εάν το έκανε.

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου απαντώντας στο μήνυμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ που υποστήριξε «είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο» προειδοποίησε της σιιτική οργάνωση ότι «μην μας δοκιμάζουν, θα το πληρώσετε ακριβά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν σε πλήρη ισχύ σε όλα τα μέτωπα.

Νωρίτερα, σε εχθρικό τόνο απέναντι στο Ισραήλ και τους συμμάχους του είχε πραγματοποιήσει το αναμενόμενο διάγγελμά του ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος αναφερόμενες σε παλαιότερες συγκρούσεις είπε «θυμηθείτε τις ήττες σας στον Λίβανο και το Ιράκ και την ταπεινωτική αποχώρησή σας από το Αφγανιστάν. Αυτοί που σας νίκησαν στον Λίβανο τη δεκαετία του 1980 είναι ακόμα ζωντανοί και τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι έτοιμα να σας αντιμετωπίσουν».

Μπλίνκεν: Η λύση των δύο κρατών δίνει ελπίδα και υποστηρίζεται από πολλές δυνάμεις

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αν και απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο ερώτημα αν η Χεζμπολάχ θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ, προειδοποίησε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις επιλογές» και πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου».

Αναφορικά με τι συγκρούσεις που μαίνονται στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο ανάμεσα σε Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο Νασράλα υποστήριξε ότι ανάγκασαν το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αντί για τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αναφερθείς στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή με την οργάνωσή του να δηλώνει άγνοια.

Πηγή: skai.gr