Πέθανε ο Ρολφ Χάρις, ο παιδόφιλος διάσημος παρουσιαστής του BBC και φίλος του Τζίμι Σάβιλ

Ο Χάρις είχε καταδικαστεί το 2014 για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων κοριτσιών, τα μικρότερα από τα οποία ήταν επτά ή οκτώ ετών, από το 1968 ως το 1986

Το 2014 - μετά τις τρομερές, μετά θάνατον αποκαλύψεις για τις διαστροφές του παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερα από 700 παιδιά τις δεκαετίες του '70 και του'80 – ένας άλλος διάσημος παρουσιαστής του BBC αποκαλύφθηκε ότι ήταν επίσης παιδόφιλος. 

Ο Αυστραλός Ρολφ Χάρις - καλλιτέχνης και μουσικός που παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές κυρίως για παιδιά και φίλος του Σάβιλ– είχε καταδικαστεί τότε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για την σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων κοριτσιών, τα μικρότερα από τα οποία ήταν επτά ή οκτώ ετών, από το 1968 ως το 1986.

Ο Χάρις πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών από καρκίνο, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ο πρώην τηλεοπτικός αστέρας αποφυλακίστηκε πριν 6 χρόνια και έκτοτε ζούσε απομονωμένος με την σύζυγό του στο Bray, ενώ έπασχε από καρκίνο στον λαιμό. 

Όπως και ο Σάβιλ, πριν αποκαλυφθεί η δράση του, ο Χάρις είχε στενούς δεσμούς με την βασιλική οικογένεια και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Ρολφ Χάρις είχε τραγουδήσει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012 και επίσης ζωγράφισε ένα πορτρέτο της με αφορμή τα 80ά της γενέθλια το 2006.

Ο Τζίμι Σάβιλ πέθανε στα 85 του χρόνια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Λιντς, το 2011 ενώ οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματά του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατό του. 

Πηγή: skai.gr