Πελόζι: Αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες για επίθεση και απόπειρα απαγωγής ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, ο δράστης είχε σχεδιάσει την εισβολή στο σπίτι της Πελόζι, με σκοπό να την «κρατήσει όμηρο και να σπάσει τις επιγονατίδες» σε περίπτωση που του «έλεγε ψέματα»

Αντιμέτωπος με ομοσπονδιακές κατηγορίες για επίθεση και απόπειρα απαγωγής βρίσκεται ο 42χρονος, Νταβίντ ντεΠάπε σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο οποίος εισέβαλλε τα ξημερώματα την περασμένης Παρασκευής στο σπίτι της Νάνσι Πέλόζι στο Σαν Φρανσίσκο και επιτέθηκε με σφυρί στο σύζυγό της, Πολ. 

Ενώ οι εισαγγελείς του Σαν Φρανσίσκο δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις κατηγορίες εναντίον του ντεΠάπε, οι ομοσπονδιακές κατηγορίες είναι πάντα πιθανές λόγω των πρώιμων στοιχείων που υπάρχουν και υποδηλώνουν ότι ο ύποπτος φαίνεται ότι είχε κίνητρο να εισβάλει στο σπίτι όπως ανέφεραν πηγές στο ABC News.

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στη δημοσιότητα, ο δράστης είχε σχεδιάσει την εισβολή στο σπίτι της Πελόζι, με σκοπό να την «κρατήσει όμηρο και να σπάσει τις επιγονατίδες» σε περίπτωση που του «έλεγε ψέματα».

Ο ντεΠάπε έχει κριθεί προφυλακιστέος και αναμένεται να του επιρριφθούν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, διάρρηξη και κακοποίηση ηλικιωμένων, δήλωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ η επίθεση στο σπίτι της Πελόζι ήταν σκόπιμη, περιγράφοντας μια χαοτική σκηνή στο σπίτι μόλις έφτασε η αστυνομία.

Πηγή: skai.gr