Αφαιρέσεις από την έκθεση για το «partygate» έχει ζητήσει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Αφαιρέσεις από την έκθεση για το 'partygate' έχει ζητήσει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου λόγω της δικής της έρευνας

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε με σύντομη δήλωση το πρωί της Παρασκευής πως έχει ζητήσει από τη Σου Γκρέι, την ανώτερη κρατική λειτουργό που διεξήγαγε την έρευνα για τα πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, να αφήσει μόνο «ελάχιστη αναφορά» στις συναθροίσεις που αποτελούν πλέον αντικείμενο δεύτερης ξεχωριστής αστυνομικής έρευνας.

«Για τα συμβάντα που έρευνα η Met (Μητροπολιτική Αστυνομία), ζητήσαμε να γίνεται ελάχιστη αναφορά στη έκθεση του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου. Η Met δε ζήτησε άλλους περιορισμούς επί άλλων συμβάντων στην έκθεση ή να καθυστερήσει η έκθεση, αλλά έχουμε διαρκή επαφή με το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο της έκθεσης ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε προκατάληψη της δικής μας έρευνας», ανέφερε η δήλωση.

Η τοποθέτηση της Σκότλαντ Γιαρντ εξηγεί την καθυστέρηση στην παράδοση του πορίσματος της κ. Γκρέι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Από τη στιγμή πάντως που η αστυνομία θα ερευνήσει μόνο τα πάρτι για τα οποία δυνητικά προκύπτουν αξιόποινες πράξεις, η έκθεση της κ. Γκρέι εφόσον θα παραδοθεί με τις παραλείψεις που ζητά η Σκότλαντ Γιαρντ τελικά αναμένεται να μην περιλαμβάνει τελικά ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πρωθυπουργό Τζόνσον

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr