Κλείσιμο

Πάνω από 1 εκ. λίρες τα εξωκοινοβουλευτικά έσοδα του Μπόρις Τζόνσον

Συνολικά από την περίοδο που δηλώνει πρόσθετα έσοδα ως βουλευτής, έχει αναφέρει κέρδη ύψους 2,3 εκατομμυρίων λιρών

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες έχει κερδίσει ο Μπόρις Τζόνσον από εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες από την έναρξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας το Δεκέμβριο του 2019, όταν εκείνος είχε οδηγήσει το Συντηρητικό Κόμμα σε άνετη εκλογική νίκη.

Σύμφωνα με έρευνα στους δηλωθέντες λογαριασμούς βουλευτών από το Sky News και τον ενημερωτικό ιστότοπο Tortoise, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταγράψει έσοδα ύψους 1.064.785 λιρών την τελευταία τριετία, επιπροσθέτως του πρωθυπουργικού και πλέον βουλευτικού μισθού του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζόνσον έχει λάβει 510.000 λίρες ως προκαταβολή για τα αναμενόμενα πολιτικά απομνημονεύματά του, 3.000 λίρες για ένα άρθρο στο περιοδικό Spectator που όπως είχε πει χρειάστηκε μόνο μία ώρα για να γράψει και αμοιβές που κυμαίνονται από 200 έως 278 χιλιάδες λίρες για ομιλίες σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν επιχειρήσεις και επαγγελματικοί σύνδεσμοι σε Βρετανία, Ινδία και Σιγκαπούρη.

Επίσης έχει δηλώσει πως έλαβε ως δώρο άνθη και σοκολατάκια αξίας 785 λιρών από τον σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Συνολικά από την περίοδο που δηλώνει πρόσθετα έσοδα ως βουλευτής, ο Μπόρις Τζόνσον έχει αναφέρει κέρδη ύψους 2,3 εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: skai.gr