Σε πλήρη αβεβαιότητα βρίσκονται οι Τούρκοι πολίτες λόγω της αμφιλεγόμενης νομισματικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν που βυθίζει την τουρκική λίρα.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν χθες στα ανταλλακτήρια συναλλαγμάτων από πανικόβλητους Τούρκους πολίτες που επιχειρούν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε χθες στο λαό με διάγγελμα διάρκειας 52 λεπτών, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της μείωσης των επιτοκίων αλλά ως Μουσουλμάνος θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ορίζει η θρησκεία.

Παράλληλα είπε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο πόνος και το ντέρτι του τουρκικού λαού «μεζές» στους παγκόσμιους βαρόνους του κεφαλαίου.

Τώρα πια, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς από το δέντρο που καλλιεργούμε τα τελευταία 19 χρόνια. Αναλαμβάνουμε τώρα ρίσκο, για να μην πούμε στο μέλλον ‘’μακάρι να είχαμε κάνει αυτό’’.   Ο πόνος, η στεναχώρια και το ντέρτι του λαού, για να μην αφήσουμε να γίνει μεζές  στα συμφέροντα των παγκόσμιων βαρόνων του κεφαλαίου, δεν δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν τα έβαλε μόνο με τους «βαρόνους» του εξωτερικού, αλλά επιτέθηκε και στην Ένωση των Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, λέγοντας ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση αλλά εκείνος δεν θα το επιτρέψει.

«Εσείς και τώρα κάνετε λογαριασμούς για το πως θα ανατρέψετε αυτή την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεστε και συναντιέστε με τον κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάργολου) και μιλάτε για πρόωρες εκλογές. Μην έχετε ελπίδες όλα αυτά είναι όνειρα, όνειρα. Θα περιμένετε τον Ιούνιο του 2023», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις